WhatsApp Otomatik Dosya İndirmeyi Kapatma



Hazır elimizi vurmuşken WhatsApp ile ilgili bir yazı daha yazalım dedik. Bundan önceki yazımızda sizi engelleyen bir kişiye WhatsApp'dan nasıl mesaj atabileceğinizi anlatmıştık. Onu da hemen buraya bırakalım okumadıysanız bir göz gezdirin ilerde belki işinize yarar.
Çoğumuz konuşacak kimsemiz olmasa bile WhatsApp kullanıyor. Yaşadığımız çağda olmazsa olmaz şeylerden biri haline geldi adeta. Sadece mesajlaşma olarak kullanılmaması, video, resim, ses kaydı ve belge de iletebilmesi WhatsApp'ın güzel özelliklerinden sadece birkaçı. Ancak bu güzel özelliklerin beraberinde can sıkıcı şeyler de yaşanabiliyor. Örneğin otomatik olarak dosya indirmesi. Bu özellik sadece telefonumuza dosya indirip telefonumuzda yer kaplamıyor aynı zamanda internet paketimizden de harcıyor. Peki ne yapmalı?

Eğer WhatsApp uygulamanız otomatik dosya indiriyorsa aşağıda yer alan adımları sırasıyla uygulayıp bu duruma bir son verebilirsiniz.

  • WhatsApp uygulamasına girip ayarlar kısmına gelin.
  • Veri ve Depolama Kullanımı kısmına geçtiğinizde burada dört farklı madde göreceksiniz.
  • Fotoğraflar, ses, videolar ve belgeler
  • Bu maddeleri hiçbir zaman olarak işaretleyip sadece isteğiniz doğrultusunda indirdiğiniz zaman görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

Yorum Gönder