Python'da Faktöriyel Nasıl Hesaplanır?




Bu yazım içerisinde Python Faktöriyel Hesaplama ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. 

Python'da kullanıcıdan istenen bir sayının faktöriyelini hesaplamak için öncelikle "input()" fonksiyonu kullanılmalıdır. Bu fonksiyon sayesinde kullanıcıdan sayı girmesini sağlarız. Daha sonra, bu sayının faktöriyelini hesaplamak için for döngüsü kullanabiliriz. Örnek olarak, aşağıda kullanıcıdan alınan sayının faktöriyelini hesaplayan bir Python kod bloğu verilmiştir:

number = int(input("Faktöriyelini hesaplamak istediğiniz sayıyı girin: "))
factorial = 1
 
for i in range(1, number + 1):
    factorial = factorial * i
 
print("Girilen sayının faktöriyeli:", factorial)
 
Bu kod bloğunda, öncelikle kullanıcıdan sayı girmesini sağlayan "input()" fonksiyonu kullanılmıştır. Daha sonra, "number" değişkenine kullanıcının girdiği sayı atanmış ve "factorial" değişkeni 1 olarak başlatılmıştır. "for" döngüsü kullanılarak "number" değişkeninde belirtilen sayı kadar döngü yapılmış ve her döngüde "factorial" değişkeni "i" ile çarpılmıştır. Son olarak, hesaplanan faktöriyel "print()" fonksiyonu ile ekrana yazdırılmıştır. Python ile kullanıcıdan alınan bir sayının faktöriyelini hesaplamak için bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Elektrik Elektronik Mühendisiyim. Bu alanlarda ödev, proje yaptırmak isterseniz veya özel ders almak isterseniz sitemin iletişim sayfasından benimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Gönder