RAM Hız Değeri Nasıl Öğrenilir?


Çeşitli nedenlerden dolayı bilgisayarınızda bulunan RAM belleğin hız değerini öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Bu nedenlerin genellikle çoğunluğunu RAM takviyesi yapmak isteyenlerin halihazırda takılı bulunan RAM belleklerinin hızına eş değer hızda takviye yapmak istemeleri kaplar. Zaten doğrusu da budur. Eğer bilgisayarınıza RAM takviyesi yapmak istiyorsanız şu an bilgisayarınızda takılı bulunan RAM belleğin hızına eşit bir takviye gerçekleştirmelisiniz. Aksi halde sorun yaşamanız daha da muhtemel hale gelir. Peki şu an bilgisayarınızda takılı olan RAM hızı nasıl öğrenilir? Gelin hep birlikte bakalım.

Windows 10 RAM Hızı Nasıl Öğrenilir?

İlk olarak gerçekleştirmeniz gereken adım Görev Yöneticisine girmektir. Bu işlemi Ctrl+Alt+Delete kombinasyonu, arama yerine Görev Yöneticisi yazma seçenekleri ile yapabileceğiniz gibi başlat çubuğuna sağ tıklayarak resimde gösterdiğimiz gibi de yapabilirsiniz.


Şimdi ise açılan ekranda Performans > Bellek bölümüne geçelim. Bu kısımda bilgisayarınızda takılı bulunan RAM bellek hızınızı görebilirsiniz.


Eğer bu anlattıklarımız ile RAM hızınızı öğrenemediyseniz yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder