Python Programlama Nedir?

Hepimiz programlama dillerinden illa ki birkaçını duymuşuzdur. Python programlama dili de muhtemelen duyduğumuz ya da bi yerde denk geldiğimiz bir programlama dilidir. Bugün bu yazımızda sizlere Python programlama dili nedir? Python nerelerde kullanılır? gibi soruların cevaplarından bahsedeceğiz.

Python 90’lı yılların başında zannedersek (1991-1996) tarihleri arasında Amsterdam’da Guido Van Rossum tarafından geliştirilmiş bir dildir. İsmini ana başlık görselimizde de atıfta bulunduğumuz Piton yılanından değil, Rossum’un severek izlediği MonthyPython isimli komedi grubunun sergilediği gösteriden alır. Python programlama dili derlemeye gerek olmadan çalışır.

Python programlama dili nesne yönelimli ve yüksek seviyeli bir dildir. Burada yüksek seviye olarak kastettiğimiz programlama dilinin makine mantığından uzaklaşıp insan mantığına daha yakın olmasıyla belirlenir. Bir programlama dili makine mantığından uzaklaşıp insan mantığına yaklaşıyorsa yüksek seviye olarak adlandırılır. Kolay okunur ve kolay şekilde yazılabilir.

Python programlama dili çapraz platform desteği bulunan bir dildir. Birçok farklı platform için kullanılabilir durumdadır. Python öğrenmek için birçok sebebiniz vardır;

- Mantığı makine mantığından uzak ve insan mantığına yakın olduğu için öğrenmesi kolaydır.
- Geliştirilmesi kolay ve açık kaynak kodlu bir dildir.
- Ticari amaçla kullanılabilir ve geniş kütüphaneye sahiptir.
- Ekstra derleyiciye ihtiyaç duymaz

Python Programlama Nasıl Yapılır? 

Eğer Python programlamaya başlamak istiyorsanız ilk olarak bilgisayarınıza Python yüklemeniz gerekir. Windows cihazlarınıza Python 2 veya Python 3 sürümünü yükleyerek Python programlama öğrenmeye bir adım atabilirsiniz.

Python programlama dilini tam olarak öğrenebilmek için diğer programlama dillerinde de olduğu gibi biraz üzerine yoğunlaşmanız gerekir. Pythonla ilgili Udemy platformundan kurs satın alabilir, varsa ücretsiz kurslardan yararlanabilir veyahut bir Python programlama kitabı alarak kendinizi bu programlama dilinde geliştirebilirsiniz.

Python Hangi Alanlarda Kullanılır?

- Oyunlar
- Ağ Programlama
- Ara yüz Uygulaması
- Web Uygulamaları
- Güvenlik Alanında
- Veri tabanı Alanında
- Yapay Zeka Alanında
- Bilimsel Alanlarda
- Akademik Alanlarda
- Sayısal alanlarda
- Sistem Yönetimi
- Makinelerde

Gördüğünüz gibi Python programlama dilinin kullanıldığı çok alan var ve hepsi de birbirinden önemli ekmek kapıları. Bu işte kendinizi geliştirdiğinizde projelerinizi kodlayarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Yorum Gönder