4 Adımda Bilgisayar Kasma Sorunu Çözümü

Bilgisayarımızda gün içinde yüzlerce hatta belki de binlerce işlem yapmak zorunda kalabiliriz. Dolayısıyla yaptığımız işlemler bilgisayarımızı yavaşlatır ve bilgisayarımızda kasma sorununu ortaya çıkarır. Bilgisayarda kasma sorunu, önüne geçilebilecek bir problemdir. Tamamıyla olmasa da gözle görülür derece bir hızlanma sağlayabiliriz. Bugün sizlere dört adımda bilgisayar nasıl hızlandırılır? sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. Bu adımları denediğinizde bilgisayarda kasma sorununu çözebileceksiniz.


Bilgisayarda Kasma Sorunu Çözümü

- Bilgisayarımızda herhangi bir uygulamada işlem yaparken kasma gerçekleşebilir. Bu kasma arka planda çalışan uygulamaların işlemciyi meşgul etmesinden kaynaklanır. Dolayısıyla arka planda yapılan işlemleri kapatmamız gerekir. Bunun için; "Ctrl+Alt+Delete" tuş kombinasyonu ile Görev Yöneticisi adlı uygulamayı açalım. Burada karşımıza gelen uygulamada, sol altta aşağı doğru "Diğer Ayrıntılar" isimli ok olacak ona basalım ve karşımıza İşlemler adlı ekran açılsın. Bu ekranda gereksiz gördüğünüz işlemlerin üzerine gelip sağ tıklayarak görevlerini sonlandırabilirsiniz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir şey var. Bilgisayarınızın çalışması için gerekli Windows uygulamalarını ve driverlarını kapatmamaya özen gösterin. Bu işlemi yaptığınızda bilgisayarınız bir nebze olsun rahatlayacaktır.

- Yukarıdaki işlemi tamamlamanıza rağmen bilgisayarınız hala kasma yapıyorsa bir antivirüs programı edinmeniz gerekebilir. Bilgisayarınıza istemeden virüs bulaştırmış olabilirsiniz. Antivirüs programı sayesinde varsa virüsten kurtulabilir ve gereksiz dosyaları da silebilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızın ayarlar kısmında Windows işletim sisteminin kendi virüs tarama hizmetinden de faydalanabilirsiniz.

- Bilgisayarınızın kasma sebeplerinden biri de RAM bellek sınırlanma yapılmış olması olabilir. Bilgisayarınızda bulunan RAM belleğin belirli bir kısmının kullanılması engellenmiş olabilir. Örneğin Ram belleğiniz 8 GB ise 4 GB ile sınırlandırılmıştır. Bu sorunu çözmek için arama kısmından "çalıştır" uygulamasına ulaşıp "msconfig" yazalım ve enter'a basalım. Karşımıza çıkan uygulamada "Önyükleme" isimli seçeneğe tıklayalım. Buradan "Gelişmiş Seçenekler" ve ardından "Bellek Üst Sınırı" yazan yerdeki tiki kaldıralım. Yine aynı ekranda bulunan "İşlemci Sayısı" eğer 1 ise 2 yapıp kaydedelim. Bu işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecektir.

- Bilgisayarımızda yaptığımız işlemler sonucu arkamızda iz bırakırız. Bunları temizlediğimiz taktirde de kasma sorununun az da olsa önüne geçebiliriz. Bunun için; Yine çalıştır uygulamasını açalım ve arama yerine "temp" yazıp arayalım. Karşımıza çıkan ekranda çöp dosyalar yani bizim yaptığımız işlemler sonucu oluşan atıklar bulunmakta. Bunların hepsini seçerek silelim. Bu işlem de bilgisayarımızı biraz olsun rahatlatacaktır.

Bu yazımızda bilgisayar kasma sorunu çözümünden ve biraz da olsa bilgisayar nasıl hızlandırılır? sorusunun cevabından bahsetmeye çalıştık. Bilgisayarınızda bu adımları yaptıktan sonra kasma sorununun gözle görülür şekilde önüne geçebilirsiniz. Bu adımlardan sonra hala kasma sorunu yaşıyorsanız donanımsal hatanız olabilir. Aklınıza takılan veya anlamadığınız yerler için bize yorum kısmından ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder