Sumak Çayı Nasıl Yapılır?
31 Mart 2020
Bugün sizler için sürekli tekrarlayan faranjit veya bi türlü önüne geçemediğiniz kuru öksürüğünüz varsa ilk kullanımdan itibaren sizi rahatlatabilecek güçlü bir antioksidan ve C vitamini deposu olan sumağın çay halini önermeye geldik. Son günlerde oldukça popüler hale gelen sumak suyu ya da bir diğer adıyla sumak çayını hazırlanması son derece basit ve pratik olduğundan herkes kolaylıkla uygulayabilir.
Yaşı ilerlemiş insanlarımızın ve birçok doktorun da dediği gibi zaten sumağın tek başına saymakla bitmeyen yararı bulunmaktadır. Antimikrobiyal ve antiviral etkileri sayesinde boğaz yanması, ağrısı gibi şikayetlerinizde sumak çayını tüketebilirsiniz. Peki sumak çayı nasıl yapılır? Gelin hep beraber buna bi değinelim.
Sumak Çayı Nasıl Yapılır?
Bir çay bardağına yukarıda fotoğrafta da belirttiğimiz gibi 1 tatlı kaşığı öğütülmüş ya da tane sumağı koyup üzerine kaynar suyu dökün ve 5 dakika demlemeye bırakın. Demleme sonunda tüketime başlayabilirsiniz. Fakat sumak çayında dibe çöken posayı tüketmeyin. Tüketirken aşırıya kaçmayın biliyosunuz ki her şeyin fazlası zarar.
Tadını sevmeyip bir daha asla içemem ben bunu diyorsanız demleme sonrasında az miktar bal ile tatlandırabilirsiniz. Sürekli tekrarlayan öksürük ya da boğaz rahatsızlığınız yoksa hergün tüketmeyip arada kürler halinde az miktarlarda içebilirsiniz. Bahsettiğimiz şikayetleriniz var ise 3-5 gün hergün tek seferlik dozda tüketebilirsiniz. Sumağa ya da içerdiklerine karşı alerjiniz varsa lütfen tüketmeyin.
Uyarı: Hazır halde satışı yapılan öğütülmüş sumaklara koruma amaçlı ekstra tuz katıldığından dolayı tuz kısıtlaması olanlar doktor kontrolünde kullanmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder