Depremden Sonra Neden Telefonlardan Arama Yapılamadı?



Birkaç gün önce yaşanan İstanbul depreminden sonra cep telefonlarıyla arama yapamamıştık. Hatta çoğumuzun şebekesi bile görünmüyordu. Bundan dolayı haklı olarak operatörlerimize kızmış, belki de aylık yüzlerce lira ödediğimiz firmaların bizim canımıza vermediği önemden dolayı yakınmıştık. Ulaşamayaşımızın sebebini biliyoruz ve GSM operatörleri de konuyla ilgili önümüzdeki 6 ay içerisinde düzeltmelerini yapacaklarının sözünü verdiler.

Depremden Sonra Neden Telefonlardan Arama Yapılamadı?

Bunun oldukça basit bir cevabı var. Altyapı yetersizliği. Şu anda hangi operatörde olduğunuz farketmeksizin 120 milyon kişi aynı anda birbirine ulaşamaya çalışsın telefon hatları çöker. Çünkü toplam kapasite 118 milyon kişi. Normal zamanda aynı anda 20 milyon kişi telefonla konuşurken deprem olduğu zaman bu aniden 160 milyona çıkmış.

Alınacak Önlemler

Operatörler birbirleriyle ortak iş yürüterek deprem ve zor zamanlar için şu an 118 milyon olan toplam kapasiteyi 175 milyona çıkaracaklar. Yıkılma tehlikesi olan binalarda bulunan baz istasyonları kaldırılacak ki bina olur da yıkılırsa yine iletişimde aksaklık olmasın.

Yorum Gönder