Python Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Değerli arkadaşlar merhabalar, pythonla ilgili olan örneklerime devam ediyorum. Bu yazım içerisinde çoğu programlama dilini öğrenmeye başlarken yapılan örneklerden birinden bahsetmek istiyorum. Bu örnek sayesinde kullanıcıdan aldığımız verilerin dönüşümünü nasıl yapabileceğimizi görmüş ve if else ile ilgili de pratik kazanmış olacağız.

Vücut kitle indeksi hesaplamak için kullanıcıdan boy ve kilo bilgilerini almamız gerekiyor. Bu değerler (özellikle de boy) ondalıklı olarak girilebilir. Bu yüzden kullanıcıdan almış olduğumuz ondalıklı değerler için float dönüşümü yapmamız gerekecek.

Vücut kitle endeksi için değer aralıkları şu şekilde:
  • VKİ 18 ile < 25 aralığındaysa normal,
  • VKİ 25 ile <30 aralığındaysa kilolu,
  • VKİ 30 ve daha yüksekse obez,
  • VKİ 35 ve daha fazlaysa ciddi obez olarak kabul edilir.

Aşağıya kodu ve kodların yanlarına da yorum satırı olarak açıklamaları bırakıyorum. Kafanıza takılan yerler için bana yorumlar kısmından ulaşabilirsiniz.

#bagibublog.blogspot.com
 
print("PYTHON VÜCUT KİTLE ENDEKSİ HESAPLAMA")
boy = float(input("Boy (m):")) # kullanıcıdan aldığımız değer ondalıklı olduğundan float ile dönüşüm yapıyoruz
kilo = int(input("Kilo (kg):")) # kullanıcıdan aldığımız değeri integera çeviriyoruz
 
endeks  = kilo/(boy*boy)
 
if endeks <18: elif="" endeks="" f="" format="" n="" print="" vk="" zay="">= 18 and endeks <25 :="" elif="" endeks="" format="" n="" normal="" print="" vk="">= 25 and endeks <30: elif="" endeks="" format="" kilolu="" n="" print="" vk="">= 30 and endeks <35: ciddi="" else:="" endeks="" format="" n="" obez="" pre="" print="" vk="">
Elektrik Elektronik Mühendisiyim. Bu alanlarda ödev, proje yaptırmak isterseniz veya özel ders almak isterseniz sitemin iletişim sayfasından benimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Gönder