Zoom Is Unable To Detect A Camera Ne Demek? 2020

İnternet üzerinden görüşmelerin yapıldığı ve son zamanlarda olağan durumlardan ötürü sıkça kullanılmaya başlayan Zoom, kullanıcılarına Zoom Is Unable To Detect A Camera hatası verebiliyor. Bu yazımızda sizler için Zoom Is Unable To Detect A Camera Ne Demek? Zoom Is Unable To Detect A Camera Hatası Çözümü ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağız.


Zoom Is Unable To Detect A Camera hatasıyla karşılaşan kullanıcılar az çok hatanın da içeriğine baktıklarında bu hatanın veya uyarının kameradan kaynaklı olduğunu düşünebilirler. Böyle düşünmekte de haklılar.


Eğer zoom uygulamasına bilgisayar üzerinden giriş yapıp bu uyarıyı alıyorsanız;

Kameranızın teknik bi problemi olabilir, kameranızın sürücülerini yüklememiş olabilir veya zoom uygulamasının sağlıklı çalışabilmesi için gerekli izinleri vermemiş olabilirsiniz.


Eğer cep telefonu üzerinden Zoom uygulamasına giriş yapıyorsanız;

Zaten bu uyarıyı almanız çok güç. Çünkü kameranızda teknik bir sorun olmadığı sürece Zoom uygulaması otomatik olarak kameranıza bağlanır ve izinleriniz doğrultusunda çalışmasını sürdürür.


Zoom Is Unable To Detect A Camera Hatası Çözümü

Bu uyarıyı alan kullanıcılar, kameranın donanımsal sorunlarından kaynaklanmıyorsa birkaç basit adımla çözüme ulaşılabilir.


Bilgisayar üzerinden:

Kamerayı farklı bir uygulamada açmayı deneyin, açılıyorsa bilgisayara kamera doğru şekilde entegre edilmiş ve kameranın donanımsal olarak sıkıntısı yok demektir.

Bu durumda sadece gerekli izinleri vermemişsiniz demektir. 

Uygulama ayarları üzerinden kamera kullanım iznini aktifleştirirmeniz halinde sorun çözülecektir.


Telefon üzerinden:

Cep telefonu kameranız diğer uygulamalar üzerinde doğru çalıştığı halde Zoom uygulamasında sıkıntı yaratıyorsa büyük ihtimalle gerekli izinleri vermemişsinizdir. 

Eğer onay verdiğiniz halde bile kameranın çalışmasında bir problem izleniyorsa, programı silip tekrardan yükleyin. Eğer hala sorun devam ediyorsa Zoom yetkililerine mail atmayı deneyebilirsiniz.

Yorum Gönder