Instagram Gönderi Zamanlama Nasıl Yapılır?


Popüler sosyal medya platformu Instagram uzun süredir üzerinde çalıştığı gönderi zamanlama özelliğini duyurdu. Instagram üzerinde devamlı olarak aktif olamayan kullanıcıların merakla beklediği Instagram gönderi zamanlama özelliği dün duyuruldu. Bu yeni özellik sayesinde gün içerisinde belirli saatlere gönderi paylaşımı planlayıp otomatik olarak paylaşılmasını sağlayabileceğiz. Önceleri Facebook sayfa yöneticisinde gördüğümüz zamanlayıcı özellik ile benzer özelliklere sahip olan gönderi zamanlama özelliği kullanıcıların oldukça fazla dikkatini çeken güncellemelerden bir tanesi oldu.

Instagram gönderi zamanlama, büyük kitlelere hitap eden ünlüler ve özellikle ticari amaçlı sayfalar için çok yararlı bir özellik olacaktır. Bu yeni özellik sayesinde gün içerisinde belirli saatlerde gönderi zamanlayıp o saatlerde aktif olamasanız bile gönderi paylaşımı yapabileceksiniz.


Instagram Gönderi Zamanlama Nasıl Kullanılır?

  • İlk olarak Facebook İçerik Stüdyo’suna kayıtlı olmalısınız.
  • Sonra sayfanızdan “Gönderi Oluştur” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ekranda “Zamanla” seçeneği yer alıyor. Zamanla seçeneğini kullanarak istediğiniz bir tarihe ya da saate paylaşım planlayabilirsiniz.

Yorum Gönder