Dünya'da Geciken Adsense Ödemeleri


Birçok web sitesi, Google tarafından sağlanan reklamlara dayanarak ana gelir kaynağı olan Adsense'e bağlıdır. Ödemeler aylık bir döngüyü takip eder ve ayın 21 ila 26. günleri arasında ödenir, ancak teknik nedenlerden ötürü bu ay bu ödeme biraz gecikti.

Birçok kişi, kendilerine ait bir hata nedeniyle ödemelerin yapılmamasından endişe ediyordu ancak Google bu konu hususunda çok geçmeden bir açıklama yaptı:

Since 22 November, you may be experiencing a delay with your AdSense payments for the month of October. This affects some creators who are part of the YouTube Partner Program. We’re aware of this issue and working to resolve it. You can check back here for updates on the progress of the fix.

Yani tercüme edecek olursak:

22 Kasım'dan beri, Ekim ayı için AdSense ödemelerinizde gecikme yaşıyor olabilirsiniz. Bu, YouTube İş Ortağı Programı'nın bir parçası olan bazı içerik oluşturucuları etkilemektedir. Bu sorunun farkındayız ve çözmek için çalışıyoruz. Düzeltmenin ilerleyişi hakkındaki güncellemeler için buradan tekrar kontrol edebilirsiniz.

Google'ın bu konuda yaptığı resmi açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Bu açıklama sonrasında Adsense ile çalışan birçok website sahibi derin bir nefes almıştır. Google hala bekleyen ödemeler için kesin bir tarih belirtmemekte ama bazı website sahiplerinin ödemelerine kavuştuğunu da biliyoruz.

Gecikme Nedeni

Böyle bir neden belirtilmedi, Google'da gerçekleşen bir muhasebe değişikliği gecikmeye neden olmuş olabilir. Anlaşılan Google bu konu hakkında daha ayrıntılı bir açıklama yapmadan ödemelerin gecikme nedeni hakkında sadece tahminde bulunabileceğiz.

Gecikme Tüm Dünyada Yaşandı

Adsense ödemeleri coğrafi konuma bakılmaksızın tüm dünya üzerinde gecikti.

Ne yapılabilir?

Eğer hala ödemenizi almadıysanız şu anda yapabileceğiniz pek bir şey yok. Konuyla ilgili Google açıklamalarını, Adsense bildirim panelinizi ve Adsense'e bağlı mail adresinizi sık sık kontrol edin. Bu gecikme ilk kez olmuyor en son olduğunda da kullanıcılar bir hafta içerisinde ödemelerini aldılar.

Yorum Gönder